Gofry wytrawne - 6 genialnych przepisów na szybki obiad
Wytrawne gofry podbijają świat. Są łatwe w przygotowaniu. Zdrowsze od naleśników smażonych na tłuszczu. Świetnie łączą się z gulaszami. Same zalety. Do tego ten smak! Zobacz, jak przygotować wytrawne gofry na 6 genialnych sposobów.
Skąd się bierze rosnąca popularność gofrów wytrawnych? Elektyrczne gofrownice stały się tanie i ogólnie dostępne. Od teraz gofry może robić każdy.
Wytrawne gofry przyrzadza się z ciasta na bazie mąki pszennej, płatków owsianych lub tartych ziemniaków. Można do nich dodać szpinak albo rozdrobnione warzywa. Doskonale smakują gofry z gotowanych ziemniaków. Gofry wytrawne można przygotować na 1001 sposobów. Ogranicza nas tylko wyobraźnia.
Dzięki technice wypiekania, gofry są chrupiące z wierzchu i mieciutkie w środku. Świetnie smakują z twarożkiem i wędzoną rybą. Doskonale pasuję do warzywnych potrawek i mięsnych gulaszy.
Gofry wytrawne zawierają mniej cukru. Smażone są bez tłuszczu. Można do nich dodać zdrowe warzywa. Szczególnie te, które niejadki omijają dużym łukiem. Na przykład szpinak lub jarmuż. Dodatek startej cukinii lub kabaczka dodaje gofrom wilgoci. I dostarcza mnóstwo błonnika. Gofry to zdrowa forma jedzenia. Dlatego warto pokochać ten rodzaj placków i przyrządzać je częściej.