INFUZOWANIE, aromatyzowanie koktajli: co to jest? Na czym polega infuzowanie? Poradnik barmana amatora

2018-01-08 14:12

Infuzowanie koktajli, inaczej aromatyzowanie to ważna umiejętność barmańska. Dzięki infuzowaniu można koktajlom dodać smaku. Aromatyzowanie napoje alkoholowe mile zaskoczą twoich gości. 

INFUZOWANIE koktajli
Autor: Shutterstock Infuzowanie alkoholi pozwala dodać aromatu koktajlom. 

Infuzowanie (inaczej aromatyzowanie) to świetna technika dzięki której możemy nadać nowy smak alkoholom. Kompozycja koktajlowa z użyciem infuzowanego składnika zyska zaskakującego charakteru. Infuzowanie w zasadzie jest bardzo prostym procesem, nie jest tak pracochłonne jak przygotowanie nalewki, ale również potrzebuje trochę czasu na "leżakowanie".

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE