Co zrobić z karkówki? 10 przepisów na karczek wieprzowy
2021-11-11
8:32
Schab karkowy, zwany popularnie karkówką lub karczkiem wieprzowym, to gatunek mięsa wysoko ceniony przez smakoszy na całym świecie. Przerośnięta tłuszczem górna część schabu wieprzowego jest wyjątkowo krucha i smaczna. Zobacz jak można karkówkę przyrządzić na wiele sposobów: smażyć, dusić, piec w całości lub w plastrach.
Spis treści
- TOP 10 sprawdzonych przepisów na SCHAB KARKOWY, klikajcie i częstujcie się:
- Zobacz również GALERIĘ krok po kroku, jak przygotować chrupiące kotlety karkowe z piekarnika
Schab karkowy to jedno z najpyszniejszych mięs. W smaku karkówki jest cała esencja wieprzowej smakowitości. Jest nieco tłusta, a to podnosi tylko walory smakowe. Bo jak wiadomo tłuszcz jest nośnikiem smaku. Jest także krucha i soczysta. Czasem wręcz rozpływająca się w ustach. Doskonała pieczona w całości. Jeszcze lepsza pokrojona na plastry i upieczona w sosie własnym lub warzywnym.
TOP 10 sprawdzonych przepisów na SCHAB KARKOWY, klikajcie i częstujcie się:
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne