Co zrobić z karkówki? 10 przepisów na karczek wieprzowy
Schab karkowy, zwany popularnie karkówką lub karczkiem wieprzowym, to gatunek mięsa wysoko ceniony przez smakoszy na całym świecie. Przerośnięta tłuszczem górna część schabu wieprzowego jest wyjątkowo krucha i smaczna. Zobacz jak można karkówkę przyrządzić na wiele sposobów: smażyć, dusić, piec w całości lub w plastrach.

Spis treści
- TOP 10 sprawdzonych przepisów na SCHAB KARKOWY, klikajcie i częstujcie się:
- Zobacz również GALERIĘ krok po kroku, jak przygotować chrupiące kotlety karkowe z piekarnika
Schab karkowy to jedno z najpyszniejszych mięs. W smaku karkówki jest cała esencja wieprzowej smakowitości. Jest nieco tłusta, a to podnosi tylko walory smakowe. Bo jak wiadomo tłuszcz jest nośnikiem smaku. Jest także krucha i soczysta. Czasem wręcz rozpływająca się w ustach. Doskonała pieczona w całości. Jeszcze lepsza pokrojona na plastry i upieczona w sosie własnym lub warzywnym.