Co zrobić z kapusty? 10 przepisów na potrawy z białą kapustą

Biała kapusta głowiasta, soczysta i słodka, to tanie warzywo pełne wartości odżywczych. Jedno z najbogatszych w witaminę C oraz ważne mikroelementy: potas, wapń i mangez. Można z niej przygotować prawie wszystko. Nie tylko bigos i gołąbki. Zobacz 10 obłędnych przepisów na sycące dania obiadowe z kapustą w roli głównej.

Kapustę można piec, dusić, gotować w zupie, dodawać do złożonych dań warzywnych i mięsnych. Świetnie nadaje się do zapiekania. Ze względu na jej walory odżywcze (o czym wiecej w WIDEO poniżej) warto częściej ją gotować. Dla wielu osób jest synonimem warzywa biedniejszych warstw społecznych. To prawda, że jako wyjątkowo plenne warzywo jest tania. I chociażby z tego powodu powinna kilka razy w miesiącu gościć na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że odpowiedno przygotowana zamienia się w sycący pełnowartościowy posiłek.  Specjalnie dla Ciebie wybrałyśmy 10 sprawdzonych przepisów na wyborne dania z kapustą. 

Zobacz GALERIĘ najlepszych przepisów z białą kapustą:

KAPUSTA. Jakie ma właściwości? Dlaczego warto ją jeść? Jak przyrządzić kapustę?
Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE