Wątróbka drobiowa zapiekana w kajzerkach pod serową kołderką

Wątróbka drobiowa zapiekana w kajzerkach pod serową kołderką

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Wątróbka zapiekana w kajzerkach.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Ciekawy sposób na przygotowanie drobiowej wątróbki. Takie ciepłe bułeczki wypełnione wątróbkową, pachnącą majerankiem masą to są pyszne i efektowne. Na pewno zrobią wrażenie na domownikach, a dodatkowo może przekonają do wątróbki jej sceptyków. Polecamy przepis na wątróbkę zapiekaną w kajzerkach.

Składniki

  • 400 g wątróbki drobiowej

  • 1 cebula

  • 1 papryka

  • 1 łyżeczka suszonego majeranku

  • 6 plastrów żółtego sera

  • 6 kajzerek

  • masło klasrowane

  • pieprz i sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cebulę i paprykę umyć i pokroić w kostkę, oprószyć majerankiem i dusić na maśle, aż warzywa będą miękkie.

  • Wątróbkę pokroić w paski. Usmażyć oddzielnie na maśle. Następnie dodać uduszone warzywa, posolić i smażyć chwile razem.

  • Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć miąższ, a ścianki posmarować masłem. Napełnić je farszem i przykryć serem.

  • Wstawić na 15 min. do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5