Soczysta karkówka z patelni grillowej - obiad w 15 minut!
Schab faszerowany jajecznicą: przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Schab faszerowany jajecznicą to nowy pomysł na pieczone mięso
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Schab faszerowany jajecznicą brzmi może dziwnie. Ale tak przygotowany schab nie tylko świetnie wygląda, ale też doskonale smakuje. Delikatny jajeczny farsz dobrze uzupełnia smak schabu.
Składniki
Przygotowanie krok po kroku:
Schab rozciąć spiralnie, tworząc płaski płat. Lekko zbić, posolić.
Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, zeszklić ją. Wlać rozbełtane jajka, posypać całość szczypiorkiem, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą.
Przestudzić jajecznicę i wyłożyć na płat schabu. Zrolować mięso i obwiązać nicią
Mięso posmarować olejem i posypać przyprawami. Włożyć do natłuszczonej formy.
Piec przez 15 minut w temperaturze 200ºC. Podlać wodą i piec w temperaturze 180ºC przez godzinę. W trakcie pieczenia podlewać powstałym sosem.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek