Piadine - jak przygotować włoską tortillę z kurczakiem
Pasta z tuńczyka z grejpfrutową nutą

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Pasta z tuńczyka z grejpfrutową nutą świetnie smakuje z krakersami.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 10 MINUT
Porcja dla: 8 OSÓB
Wystarczy puszka tuńczyka i nieco soku grejpfrutowego by wyczarować niesamowitą w smaku pastę, którą można podać jako smarowidło do pieczywa lub dip do przekąsek. Orzeźwiający aromat grejpfruta świetnie komponuje się z wyrazistym tuńczykiem i kremowym majonezem, dając kubkom smakowym moc wrazeń.
Składniki
1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w oleju
1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym
1 grejpfrut
3 łyżki majonezu
siekana natka pietruszki (opcjonalnie)
pieprz i sól
Przygotowanie krok po kroku:
Tuńczyka odsączyć z nadmiaru oleju oraz z zalewy.
Z 1 grejpfruta odkroić ok 1/3, z reszty wycisnąć sok.
Tuńczyka wymieszać z majonezem i sokiem z grejpfruta, dodać natkę, sól i pieprz do smaku.
Pozostały kawałek grejpfruta obrać i podzielić na cząstki, udekorować nim pastę.