Piadine - jak przygotować włoską tortillę z kurczakiem
Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem to świetna propozycja na przekąskę do wina.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 10 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Pasty twarogowe – niedrogie, błyskawiczne i smaczne. Odpowiednio podane – także efektowne! Jako przekąski podczas wieczornych posiedzeń (do piwa lub musującego wina) lub kolorowe śniadania. Proponujemy pastę z łososiem i koperkiem - aromatyczną i bardzo zdrową. Ta pasta świetnie smakuje z prosecco lub szprycerem z białego wina (z wodą gazowaną i lodem).
Składniki
pół kostki twarogu
50 g wędzonego łososia
łyżka posiekanego koperku
cytryna podzielona na ósemki
sól, pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Składniki wymieszać, rozdrabniając łososia, ale bez ucierania na gładką masę, doprawić.
Podawać na białym pieczywie, ozdabiać gałązką koperku i świeżo zmielonym pieprzem.
Do każdej porcji dodać kawałek cytryny.