Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem

Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem to świetna propozycja na przekąskę do wina.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Pasty twarogowe – niedrogie, błyskawiczne i smaczne. Odpowiednio podane – także efektowne! Jako przekąski podczas wieczornych posiedzeń (do piwa lub musującego wina) lub kolorowe śniadania. Proponujemy pastę z łososiem i koperkiem - aromatyczną i bardzo zdrową. Ta pasta świetnie smakuje z prosecco lub szprycerem z białego wina (z wodą gazowaną i lodem).

Składniki

  • pół kostki twarogu

  • 50 g wędzonego łososia

  • łyżka posiekanego koperku

  • cytryna podzielona na ósemki

  • sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Składniki wymieszać, rozdrabniając łososia, ale bez ucierania na gładką masę, doprawić.

  • Podawać na białym pieczywie, ozdabiać gałązką koperku i świeżo zmielonym pieprzem.

  • Do każdej porcji dodać kawałek cytryny.

Ocena: 1,5