Pasta twarogowa z kminkiem - przepis na pikantną pastę z twarogu

Pasta twarogowa z kminkiem - przepis na pikantną pastę z twarogu

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pasta twarogowa z kminkiem świetnie pasuje do piwa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta twarogowa z kminkiem jest ostra i wyrazista. Znakomicie smakuje podana na ciemnym pieczywie. To doskonała przekąska do piwa. 

Składniki

  • 1 kostka chudego lub półtłustego twarogu

  • 1 łyżka chrzanu

  • odrobina majonezu

  • świeżo mielony pieprz – według uznania

  • łyżeczka ostrej papryki (lub posiekana papryczka świeża albo ze słoika)

  • dwie łyżeczki kminku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Twaróg ugnieść widelcem z majonezem i chrzanem.

  • Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.

Ocena: 0