Fondue mięsne: przepis na niebanalną przekąskę
Pasta rybno-pieczarkowa - pyszne i tanie smarowidło do pieczywa z sardynek z puszki

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Pasta rybno-pieczarkowa prosta i tania, a jednocześnie wykwintna przekąska.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Pasta rybno-pieczarkowa to smaczny i tani sposób na pyszne smarowidło d pieczywa lub dodatek do krakersów. Wystarczy puszka sardynek, kilka pieczarek i jajko na twardo, aby przygotować znakomitą pastę, która smakuje jak milion dolarów, choć kosztuje grosze.
Składniki
1 puszka sardynek w oleju
6-7 pieczarek
1 nieduża cebula
2 jajka na twardo
1 łyżka masła
2 łyżki siekanej natki pietruszki
Przygotowanie krok po kroku:
Rybę osączyć z nadmiaru oleju i rozdrobnić widelcem.
Pieczarki umyć i pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać i drobno posiekać.
Pieczarki i cebulę udusić na niedużej ilości masła. Wystudzić.
Jajka posiekać w bardzo drobną kostkę lub zmielić w maszynce do mięsa.
Wymieszać wszystkie składniki pasty, podawać z pieczywem lub krakersami.