Fondue mięsne: przepis na niebanalną przekąskę
Superoszczędny pasztet z tłuczonych ziemniaków i fasoli z puszki - pyszne warzywne smarowidło do pieczywa

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Oszczędny pasztet z tłuczonych ziemniaków i fasoli.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Oszczędny pasztet z ziemniaków i fasoli to znakomite remedium na pustki w portfelu. Ca prawda nie rozmnoży nam tego co w nim pozostało, ale pozwoli ze smakiem przetrwać do kolejnej wypłaty.
Składniki
1 puszka białej fasoli
2-3 ziemniaki
1 ząbek czosnku
sok z cytryny
sól i pieprz
kilka lisków świeżej kolendry (opcjonalnie)
2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
Przygotowanie krok po kroku:
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i gotować 10 minut w osolonym wrzątku, po czym odcedzić i utłuc.
Ziemniaki zblendować z fasolą, kolendrą, sokiem z cytryny i czosnkiem, utrzeć na puree.
Do ziemniaczanej masy dodać jogurt, przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.