Superoszczędny pasztet z tłuczonych ziemniaków i fasoli z puszki - pyszne warzywne smarowidło do pieczywa

Superoszczędny pasztet z tłuczonych ziemniaków i fasoli z puszki - pyszne warzywne smarowidło do pieczywa

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Oszczędny pasztet z tłuczonych ziemniaków i fasoli.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Oszczędny pasztet z ziemniaków i fasoli to znakomite remedium na pustki w portfelu. Ca prawda nie rozmnoży nam tego co w nim pozostało, ale pozwoli ze smakiem przetrwać do kolejnej wypłaty.

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli

  • 2-3 ziemniaki

  • 1 ząbek czosnku

  • sok z cytryny

  • sól i pieprz

  • kilka lisków świeżej kolendry (opcjonalnie)

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i gotować 10 minut w osolonym wrzątku, po czym odcedzić i utłuc.

  • Ziemniaki zblendować z fasolą, kolendrą, sokiem z cytryny i czosnkiem, utrzeć na puree.

  • Do ziemniaczanej masy dodać jogurt, przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

Ocena: 0