Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku - pyszne smarowidło z włoską nutą

Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku - pyszne smarowidło z włoską nutą

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Prosta do przygotowania niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku to pyszne smarowidło do pieczywa dla osób dbających o linię

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku zawiera dużo białka, a mało tłuszczu. Mimo to, dzięki dodatkowi pesto i suszonych pomidorów nie jest  mdła, lecz smakowita i bardzo zdrowa.

Składniki

  • 100 g piersi z kurczaka

  • 50 g chudego twarogu

  • 20 g jogurtu naturalnego

  • 20 g pesto bazyliowego

  • 15 g suszonych pomidorów odsączonych z oliwy

  • garść szczypiorku

  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pokrojone na mniejsze kawałki mięso ugotować w osolonej wodzie do miękkości.

  • Odlać wodę i poczekać, aż mięso lekko ostygnie.

  • Kurczaka i resztę składników (poza szczypiorkiem) zblendować (suszone pomidory warto wcześniej pokroić w kostkę).

  • Do otrzymanej pasty dodać świeży szczypiorek i raz jeszcze wymieszać.

Ocena: 3