Piadine - jak przygotować włoską tortillę z kurczakiem
Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku - pyszne smarowidło z włoską nutą

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Prosta do przygotowania niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku to pyszne smarowidło do pieczywa dla osób dbających o linię
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 1 OSÓB
Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku zawiera dużo białka, a mało tłuszczu. Mimo to, dzięki dodatkowi pesto i suszonych pomidorów nie jest mdła, lecz smakowita i bardzo zdrowa.
Składniki
100 g piersi z kurczaka
50 g chudego twarogu
20 g jogurtu naturalnego
20 g pesto bazyliowego
15 g suszonych pomidorów odsączonych z oliwy
garść szczypiorku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie krok po kroku:
Pokrojone na mniejsze kawałki mięso ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Odlać wodę i poczekać, aż mięso lekko ostygnie.
Kurczaka i resztę składników (poza szczypiorkiem) zblendować (suszone pomidory warto wcześniej pokroić w kostkę).
Do otrzymanej pasty dodać świeży szczypiorek i raz jeszcze wymieszać.