Anyżówka - doskonały napój dla przemęczonego żołądka

Anyżówka - doskonały napój dla przemęczonego żołądka

Autor Zdjęcia: Tekla Sapiens

Anyżówkę dobrze jest zastosować po przejedzeniu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Anyżówkę polecamy na wszystkie problemy z żołądkiem. Jest smaczna i znakomicie sprawdza się po imprezowym czy świątecznym przejedzeniu.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Anyż utłuc w moździerzu, zalać wodą i zagotować. Odstawić na 10 min, a następnie przecedzić.

  • Do anyżkowego naparu dodać miód oraz szafran, a następnie sok wyciśnięty z pomarańczy.

  • Jeśli napój będzie zbyt intensywny, rozcieńczyć wodą mineralną.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3