Naleśniki z mięsem mielonym, serem i pomidorami

2021-03-29
mat. pras. CYKORIA S.A.
Naleśniki z mięsem mielonym, serem i pomidorami
Autor: mat. pras. CYKORIA S.A. Naleśniki z mięsem mielonym
łatwy
30 min
4

Podajemy przepis na naleśniki z mięsem mielonym, serem i pomidorami - pyszne danie dla wielbicieli wytrawnych naleśników. Sprawdź, jak zrobić dobre nadzienie do naleśników z dodatkiem serka topionego. Oto sposób przygotowania.

SKŁADNIKI

  • 60 ml mąki jaglanej
  • 60 ml maki gryczanej
  • 60 ml mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 600 ml wody
  • Olej do smażenia
  • Składniki na farsz: 300 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki przyprawy typu vegeta
  • Sól i pieprz do smaku
  • 100 g serka topionego z pomidorami SERTOP
  • 2 łyżki masła
  • Natka pietruszki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

    Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, a następnie wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy z obu stron na złocisty kolor.

    Przygotowujemy farsz: cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy mięso mielone oraz przyprawę i smażymy ok. 10 minut, ciągle mieszając.

    Kiedy mięso będzie gotowe, dodajemy pokrojony w kostkę serek. Całość podgrzewamy, aż serek się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

    Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy naleśniki i składamy je według  uznania.

    Całość dekorujemy natką pietruszki.

mat. pras. CYKORIA S.A.