Dietetyczne naleśniki z otrębami: przepis. Czy naleśniki mogą być dietetyczne? [GALERIA]
Krokiety naleśnikowe z nadzieniem pieczarkowo-jajecznym

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Krokiety nadziane pieczarkami i jajkami ugotowanymi na twardo to pyszna i niedroga przekąska
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 45 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Krokiety naleśnikowe z nadzieniem pieczarkowo-jajecznym to świetna alternatywa dla naleśników nadziewanych mięsem. Pożywne krokiety bardzo łatwo przygotować. Jajeczno-grzybowe nadzienie będzie smakować każdemu. Wypróbuj przepis na naleśniki nadziewane pieczarkami i jajkami ugotowanymi na twardo i ciesz się smakiem tej pysznej przekąski.
Składniki
12 naleśników przygotowanych według przepisu Jak zrobić naleśniki na krokiety według Magdy Gessler
6 jajek ugotowanych na twardo
200 g pieczarek
2 łyżki masła
100 g tartego sera żółtego typu mozzarella
1 pęczek pietruszki
olej do smażenia lub masło klarowane
Przygotowanie krok po kroku:
Pieczarki pokroić drobno lub zetrzeć na tarce. Usmażyć na maśle.
Jajka drobno posiekać, wymieszać z pieczarkami, żółtym serem i posiekaną natką pietruszki.
Naleśniki nadziewać farszem. Farsz ułożyć na środku połowy naleśnika, zawinąć równolegle brzeg, następnie boki i zrolować.
Krokiety zrumienić na gorącym tłuszczu.
Podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska