Magda Gessler na Boże Narodzenie: najlepsze przepisy kulinarnej celebrytki

Magda Gessler na Boże Narodzenie: najlepsze przepisy kulinarnej celebrytki

Autor Zdjęcia: AKPA

Shutterstock

Magda Gessler najlepiej wie, jak urządzić niezapomniane i smaczne Boże Narodzenie. Dlatego wielką niekłamaną przyjemnością kolekcjonujemy patenty wybitnej restauratorki i gwiazdy telewizji. Jej wypróbowane przepisy to gwarancja udanych świąt. Oto niektóre z nich. 

Zacznijmy od kolacji wigilijnej. Według Magdy Gessler na świątecznym stole powinny się znaleźć:

 

Karp faszerowany po żydowsku

Faszerowany karp po żydowsku - przepis à la Magda Gessler

 

 

 

 

 

Ryba po grecku według Magdy Gessler

Ryba po grecku według Magdy Gessler

 

 

 

 

 

Śledzie po kaszubsku według Magdy GesslerŚledzie po kaszubsku według Magdy Gessler

 

 

 

 

 

 

Śledzie z jabłkiem i majonezem Śledzie z jabłkiem i majonezem a la Magda Gessler

 

 

 

 

 

Śledź w kremie z mleczuŚledź w kremie z mleczu - inspirowany przepisem Magdy Gessler

 

 

 

 

 

Tatar ze śledziaTatar ze śledzia: przepis inspirowany przez Magdę Gessler

 

 

 

 

 

 

 

Zgodnie z tradycją po przystawkach Magda Gessler proponuje postne dania na ciepło. 

 

Wigilijny barszcz 

Barszcz wigilijny: inspirowany przepisem Magdy Gessler 

 

 

 

 

Ryba po toruńsku w szarym sosie

Ryba po toruńsku inspirowana przepisem Magdy Gessler

 

 

 

 

 

 

Dorsz w zielonym sosie z porówDorsz w zielonym sosie z porów według Magdy Gessler 

 

 

 

 

 

Kapusta wigilijna z suszonymi grzybamiKapusta wigilijna à la Magda Gessler

 

 

 

 

 

 

Wigilijny groch z kapustąKapusta z grochem - przepis inspirowany przez Magdę Gessler 

 

 

 

 

 

 

Po tych pysznościach pora na klasyczne słodkości kuchni polskiej. 

 

Makowiec zawijany

 

Makowiec zawijany - według przepisu Magdy Gessler

 

 

 

 

 

 

Bakaliowe ciasto świąteczne last minute

Bakaliowe ciasto świąteczne Magdy Gessler: pomysł last minute

 

 

 

 

 

Kompot z suszu

Przepis na kompot z suszu według Magdy Gessler

 

 

 

 

 

 

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 1