Kapusta z grochem - przepis inspirowany przez Magdę Gessler

Kapusta z grochem - przepis inspirowany przez Magdę Gessler

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Wigilijny groch z kapustą według przepisu Magdy Gessler

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 80 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Wigilijna kapusta z grochem z przepisu Magdy Gessler przygotowywana jest z dodatkiem cebuli i majeranku. Będzie świetnie smakować z kromką świeżego pieczywa. Przyrządź kapustę z grochem ją tak, jak Magda Gessler!

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę przełóż do dużego garnka.

  • Dodaj liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i odrobinę wody. Gotuj kapustę do miękkości na wolnym ogniu.

  • Groch ugotuj w osolonej wodzie w oddzielnym garnku. Musi być miękki, ale nie rozpadać się.

  • Połącz kapustę z grochem.

  • Cebulę pokrój w cienkie piórka. Podsmaż na smalcu aż się zeszkli. Dodaj do kapusty.

  • Przypraw kapustę z grochem majerankiem, solą i pieprzem. Kapusta najlepiej smakuje na drugi dzień.

Ocena: 2,5