Soczyste i pyszne burgery drobiowe ze szpinakiem i serem feta

Soczyste i pyszne burgery drobiowe ze szpinakiem i serem feta

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Rozpływające się w ustach burgery drobiowe ze szpinakiem i serem feta

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jeśli do burgerów drobiowych dodacie mrożony szpinak i pokruszony ser feta gwarantujemy, że będą soczyste i pyszne. Dodatek delikatnych liści szpinaku i wyrazistego sera feta zmienia smak zwyczajnych burgerów w niebiańską ucztę. 

Składniki

  • 300 g mrożonego szpinaku, rozdrobnionego, rozmrożonego i dokładnie wyciśniętego

  • 500 g mielonego mięsa drobiowego, z kurczaka lub indyka

  • 120 g sera feta, drobno pokruszonego

  • ¼ szklanki  bułki tartej

  • 1 średnia cebula, drobno posiekana

  • 6 ząbków czosnku, posiekanych

  • 1 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka pieprzu

  • 1 łyżeczka oregano

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rozmroź szpinak w kuchence mikrofalowej, pozwól mu ostygnąć, a następnie dokładnie wyciśnij CAŁY płyn.

  • W dużej misce dodaj wszystkie składniki burgera i dokładnie wymieszaj. Uformuj niewielkie burgery.

  • Smaż na rozgrzanym tłuszczu lub grilluj do zrumienienia. 

  • Te pyszne i soczyste burgery możesz podawać w małych bułkach lub samodzielnie na sałacie. 

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,8