Mazurek chałwowy: przepis na obłędne ciasto wielkanocne
Błyskawiczne lody borówkowe

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Lody z czarnych borówek lub borówek amerykańskich to pyszny deser w upalne lato
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 6 OSÓB
Lody borówkowe to połączenie przyjemnego z pożytecznym: zdrowych owoców z uwielbianą deserową formą lodów. Przeczytajcie, jak przygotować błyskawiczne lody borówkowe!
Składniki
200 ml borówek
100 ml cukru pudru
sok z 1 cytryny
250 ml lodu
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1/2 opakowania cukru wanilinowego
Przygotowanie krok po kroku:
Borówki dokładnie myjemy, blendujemy i przeciskamy przez sitko o małych oczkach, żeby usnąć skórki.
Dodajemy cukier puder, cytrynę i zmiksowany lód, całość szybko mieszamy.
Przekładamy do foremek na lody i wkładamy do zamrażarki na 3-4 godziny lub przekładamy do pucharków i spożywamy natychmiast po przygotowaniu.