Skrzydełka z kurczaka w orzechowej panierce - chrupiące, pyszne i niedrogie danie

2021-03-29
Skrzydełka z kurczaka w orzechowej panierce
Autor: Shutterstock Skrzydełka z kurczaka w orzechowej panierce są chrupiące i pyszne.
łatwy
30 min
4

Skrzydełka z kurczaka to produkt niedrogi, a odpowiednio przygotowane są bardzo smaczne. Dziś proponujemy wersję z panierką z orzeszków ziemnych. Takie skrzydełka są chrupiące i bardzo smaczne.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 12 skrzydełek
  • 100 g orzechów ziemnych solonych
  • 1 łyżka mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki wody
  • sól i pieprz
  • pieprz cayenne
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Orzeszki zmielić drobno w malakserze i wymieszać z mąką.
  • Skrzydełka przyprawić solą, pieprzem i cayenne
  • Jajko rozkłócić z odrobiną wody.
  • Skrzydełka panierować w jajku, a następnie w mące z orzechami.
  • Smażyć na bardzo gorącym oleju ok. 5 min z każdej strony.