Roladki z szynki nadziewane jajecznicą

Roladki z szynki nadziewane jajecznicą

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Tak podana jajecznica wygląda bardzo efektownie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Roladki z szynki nadziewane jajecznicą to sposób na efektowne podanie smażonych jajek. Zwyczajna jajecznica w takiej szynkowej otoczce nabiera odświętnego charakteru.

Składniki

  • 6 jajek

  • 1 łyżka masła

  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

  • 4 plastry szynki konserwowej

  • 2 pomidorki koktajlowe

  • sól i pieprz

  •  

Przygotowanie krok po kroku:

  • Z jajek usmażyć na maśle dość dobrze ściętą jajecznicę. Jeśli będzie za rzadka, rozcieknie się.

  • Gotową jajecznicę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem, przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek i wymieszać.

  • Na każdy plaster szynki położyć nieco jajecznicy, dwa rogi szynku zebrać razem i spiąć wykałaczką.

  • Miejsce spięcia wędliny ozdobić połówka pomidorka.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0