Kurczak pieczony w całości: przepis na kurczaka [WIDEO]
Kaszanka grillowana w cebuli: ciekawy przepis na kaszankę

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Kaszanka na ciepło to prawdziwy rarytas - tym bardziej jeśli przygotujemy ją na grillu w cebuli!
Ocena: 5,0
Poziom: ŚREDNI
Czas: 45 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Tradycyjna polska kaszanka uznawana jest za jedną z najzdrowszych wędlin. Warto więc się do niej przekonać - szczególnie że w wersji na ciepło smakuje znakomicie. Proponujemy ciekawy przepis na kaszankę grillowaną w cebuli. Sprawdź, jak zrobić to danie!
Składniki
8 dużych cebul
3 kaszanki
2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
3 łyżki ketchupu
jabłko
3 łyżki oleju roślinnego
łyżka majeranku
2 oscypki
Przygotowanie krok po kroku:
Przygotuj cebule: nie ściągaj z nich zewnętrznej, brązowej warstwy. Odetnij ok. 2 cm ich czubków. Następnie wydrąż ich podstawy, dbając o to, by pozostały dwie warstwy warzywa.
Kaszankę obierz ze skóry i zmiażdż widelcem. Wydrążoną cebulę posiekaj na drobną kostkę i smaż na rozgrzanym oleju do osiągnięcia złotego koloru. Do smażącego się warzywa dodaj kaszankę i smaż do momentu, w którym się rozpadnie.
Dodaj do całości 3 łyżki ketchupu.
Na sam koniec wsyp do całości jabłko pokrojone na bardzo drobną kostkę. Dopraw wszystko majerankiem i Przyprawą do grilla Knorr, która zapewnia wyjątkowy smak grillowanym potrawom.
Zetrzyj oscypek. Jego część dodaj do farszu. Następnie umieść przygotowane nadzienie w wydrążonych cebulach. Ich wierz posyp resztą oscypka.
Przygotowane cebule grilluj pod przykryciem przez około pół godziny. Podawaj na gorąco.
źródło: mat. prasowe Knorr