Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole
Pierś z indyka w buraczkach z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Pierś z indyka w buraczkach z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 1 OSÓB
Pierś z indyka w buraczkach z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE podana z ryżem i sałatką z sosem jogurtowym to świetnie zbilansowany posiłek dla dbających o właściwe odżywianie. Porcja dostarcza 290 kcal. Przepis przygotowali specjaliści z Poradni Dietetycznej "Dietosfera".
Składniki
100 g piersi z indyka
1/2 buraka
1 łyżeczka masła
30 g suchego ryżu basmatii
2 liście sałaty masłowej
1/3 pomidora
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
suszone zioła prowansalskie
czosnek w proszku, papryka słodka
sól, pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pierś indyka doprawić i dusić na maśle.
W garnku ugotować do miękkości buraka. Zblendować go, doprawić do smaku i nałożyć na gotowe mięso.
Podawać z ryżem i sałatką.
Sałatka: liście sałaty porwać. Ułożyć na nich pomidora pokrojonego w ćwiartki i polać sosem.
Sos: Wszystkie przyprawy wymieszać energicznie z jogurtem.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska