Brzoskwiniowo-migdałowa beza: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

2021-03-29
Brzoskwinie z migdałami
Autor: Shutterstock Brzoskwinie zapiekane pod bezową czapeczką z migdałami to deser łatwy do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczny i efektowny.
łatwy
20 min
4

Brzoskiwniowo-migdałowa beza to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Pyszny i niebanalny deser dla ukochanej kobiety, dziewczyny, mamy, babci proponuje Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ.

Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2

 

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”  

www.pytanienasniadanie.tvp.pl

 

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI

  • płatki migdałów
  • puszka brzoskwiń
  • 2 duże jajka
  • 100 g cukru
  • lody waniliowe

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Migdały upraż w piekarniku lub na patelni.
  • Brzoskwinie pokrój na kawałki, ułóż w miseczce, na środek połóż lody. Wsadź miskę do zamrażalnika.
  • W międzyczasie ubij pianę z białek na sztywno dodając cukier w trakcie ubijania.
  • Wyjmij miseczkę z brzoskwiniami. Posyp prażonymi migdałami i połóż ubitą pianę na górze deseru tak jak ci się podoba.
  • Teraz miseczkę wsadź do piekarnika pod rozgrzany grill  na 2 minuty lub do momentu aż wierzch bezy się przyrumieni.