Fenomenalne BULGOGI: przepis na wołowinę po koreańsku z patelni
Sycące i smaczne krokiety z kabaczków, ziemniaków i natki pietruszki

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Krokiety z kabaczków, ziemniaków i natki to danie, które syci na długo.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 25 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Krokiety z kabaczków, ziemniaków i natki pietruszki można podać jako samodzielne danie jarskie, na przykład z zestawem surówkę, ale świetnie smakują również jako dodatek do mięsa.
Składniki
0,5 kg kabaczków
0,5 kg ziemniaków
1 pęczek natki pietruszki
2 jajka
0,5 szklanki maki
bułka tarta
pieprz i sól
olej do smażenia
Przygotowanie krok po kroku:
Kabaczki umyć obrać, przekroić na pół i usunąć nasiona. miąższ zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i jeszcze ciepłe przepuścić przez praskę do ziemniaków.
Natkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Kabaczki, ziemniaki i natkę wymieszać.
Dodać pieprz sól i mąkę. Z masy formować krokiety i panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju aż ładnie się zrumienią.