Piernikowe brownie z czerwonej fasoli: przepis

Piernikowe brownie z czerwonej fasoli: przepis

Autor Zdjęcia: pixabay.com

Pyszne ciasto bez dodatku mąki.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Ciasto z czerwonej fasoli. Fasolowiec? Nie, szczególny rodzaj brownie, który posmakuje wszystkim miłośnikom czekolady. Podajemy przepis Marii Banach na piernikowe brownie z czerwonej fasoli. Sprawdź, jak je przygotować.

Składniki

  • 240 g czerwonej konserwowej fasoli

  • 45 g czekolady

  • garść czekoladowych groszków

  • 2 łyżki kakao

  • 80 g cukru

  • 30 ml oleju

  • 1 łyżeczka masła

  • 1 jajko

  • 1 łyżka przyprawy korzennej

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Czekoladę siekamy i umieszczamy w malakserze, dodajemy przepłukaną fasole i olej. Miksujemy na gładką masę.

  • Do uzyskanej masy dodajemy wszystkie składniki z wyjątkiem czekoladowych groszków i masła. Miksujemy do czasu połączenia się wszystkich składników.

  • Masłem smarujemy wnętrze formy i przelewamy do niej masę.

  • Wierzch ciasta posypujemy groszkami czekoladowymi.

  • Pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.

  • Przed podaniem ciasto chłodzimy.

Ocena: 0