Przepyszne "odchudzone" burgery z pieczarek portobello

Przepyszne

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Duże kapelusze pieczarek portobello świetnie zastępują pieczywo.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Te burgery smakują obłędnie, są pyszne, sycące i zdrowe. Tradycyjną bułkę zastąpiono w nich opieczonymi na suchej patelni kapeluszami portobello.

Składniki

  • 8 pieczarek portobello

  • 200 g pieczonej wołowiny

  • 2 czerwone cebule

  • 2 awokado

  • 1 szklanka rukoli

  • 1 szklanka roszponki

  • 4 łyżki serka śmietankowego

  • olej

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rukolę i roszponkę umyj i osusz, cebulę obierz i pokrój w krążki.

  • Pieczarki umyj, odetnij ogonki i obsmaż na suchej patelni, posól i popieprz.

  • Awokado rozgnieć widelcem na pastę.

  • 4 grzyby połóż kapeluszami do dołu, posmaruj serkiem i pastą z awokado.

  • Połóż na nich plastry mięsa, cebulę i sałatę. Przykryj pozostałymi kapeluszami.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 1,5