Burgery z pieczarek portobello

2021-03-29
Burgery z pieczarek portobello
Autor: Shutterstock Duże kapelusze pieczarek portobello świetnie zastępują pieczywo.
łatwy
20 min
4

Te burgery smakują obłędnie, są pyszne, sycące i zdrowe. Tradycyjną bułkę zastąpiono w nich opieczonymi na suchej patelni kapeluszami portobello.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 8 pieczarek portobello
  • 200 g pieczonej wołowiny
  • 2 czerwone cebule
  • 2 awokado
  • 1 szklanka rukoli
  • 1 szklanka roszponki
  • 4 łyżki serka śmietankowego
  • olej
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rukolę i roszponkę umyj i osusz, cebulę obierz i pokrój w krążki.
  • Pieczarki umyj, odetnij ogonki i obsmaż na suchej patelni, posól i popieprz.
  • Awokado rozgnieć widelcem na pastę.
  • 4 grzyby połóż kapeluszami do dołu, posmaruj serkiem i pastą z awokado.
  • Połóż na nich plastry mięsa, cebulę i sałatę. Przykryj pozostałymi kapeluszami.