Niecodzienna zupa gruszkowo-pietruszkowa

Niecodzienna zupa gruszkowo-pietruszkowa

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa z gruszki i pietruszki.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Ni z gruszki, ni z pietruszki. A właśnie że i z gruszki, i z pietruszki. Zupa gruszkowo-pietruszkowa zaskakuje intensywnym aromatem i harmonią smaków.

Składniki

  • 3 gruszki

  • 3 pietruszki

  • 1 pęczek natki

  • mala cebula

  • 1 szklanka bulionu

  • tymianek

  • gałka muszkatołowa

  • pieprz i sól

  • olej do smażenia

  •  

Przygotowanie krok po kroku:

  • Gruszki i pietruszki umyć i obrać, pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić na plasterki.

  • Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, a następnie dodać gruszki i pietruszkę.

  • Podlać bulionem i gotować do miękkości, zmiksować, przyprawić.

  • Podawać z posiekaną natką.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,3