Niecodzienna zupa gruszkowo-pietruszkowa

2021-03-29
Niecodzienna zupa gruszkowo-pietruszkowa
Autor: Shutterstock Zupa z gruszki i pietruszki.
łatwy
20 min
4

Ni z gruszki, ni z pietruszki. A właśnie że i z gruszki, i z pietruszki. Zupa gruszkowo-pietruszkowa zaskakuje intensywnym aromatem i harmonią smaków.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 3 gruszki
  • 3 pietruszki
  • 1 pęczek natki
  • mala cebula
  • 1 szklanka bulionu
  • tymianek
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz i sól
  • olej do smażenia
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Gruszki i pietruszki umyć i obrać, pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić na plasterki.
  • Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, a następnie dodać gruszki i pietruszkę.
  • Podlać bulionem i gotować do miękkości, zmiksować, przyprawić.
  • Podawać z posiekaną natką.