SZPARAGI z bułką tartą - najprostszy przepis na danie obiadowe ze szparagów

SZPARAGI z bułką tartą - najprostszy przepis na danie obiadowe ze szparagów

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Szparagi z bułką tartą

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Szparagi z bułką tartą i ziemniakami, to pyszne danie bezmięsne. Możemy dodać do tego kotleta lub jajko sadzone i dostaniemy pełne wiosenne danie obiadowe.

Składniki

  • 1 pęczek szparagów

  • 6 średnich ziemniaków

  • 3 łyżki masła

  • 2 łyżki bułki tartej

  • 1/2 pęczka koperku (jeśli mały pęczek, to cały)

Przygotowanie krok po kroku:

  • Szparagi czyścimy, obcinamy końcówki i gotujemy główkami do góry 10-15 min. W tym samym czasie gotujemy obrane ziemniaki, w całości.

  • Na patelni rozgrzewamy masło i krótko smażymy z bułką tartą.

  • Szparagi i ziemniaki odcedzamy, wykładamy na talerz. Szparagi polewamy masłem z bułką, kroimy koper i posypujemy nim ziemniaki.

  • Można jeść same lub podawać do mięs. jest pycha!