Sałatka z kapusty kiszonej i buraczków czerwonych PRZEPIS SIOSTRY ANASTAZJI

Sałatka z kapusty kiszonej i buraczków czerwonych PRZEPIS SIOSTRY ANASTAZJI

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z kapusty kiszonej i buraczków czerwonych PRZEPIS SIOSTRY ANASTAZJI

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 18 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Piękna czerwona, kwaskowa sałatka z ulubionych naszych składników sałatek: kapusty kiszonej i buraczków. Koniecznie musisz wypróbować ten przepis siostry Anastazji na sałatkę z kapusty kiszonej i buraczków czerwonych

Składniki

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 2-3 średnie buraki czerwone
  • 2 cebule
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • cukier (ewentualnie)

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę pokroić.

  • Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  • Cebule i szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać kminek i oliwę. Doprawić do smaku. Ozdobić liśćmi sałaty.

  • Sałatkę można doprawić ew. odrobiną cukru.