Surówka z papryki z marynowanymi rydzami
2021-03-29
łatwy
15 min
4
To niesamowite połączenie może nieco zaskakiwać,a surówka jest naprawdę pyszna i niecodzienna. Wypróbuj ją, a zagości na twoim stole podczas ważnych okazji. Oto szybki przepis na surówkę z papryki i marynowanych rydzów.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- 50 g orzechów włoskich
- 100 g rydzów kwaszonych lub marynowanych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz, cukier
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Orzechy sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórek i posiekać.
- Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w paski, grzyby pokroić w cienkie plasterki.
- Paprykę wymieszać z grzybami, dodać orzechy i przyprawić.