Surówka z papryki z marynowanymi rydzami

Surówka z papryki z marynowanymi rydzami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Surówka z papryki z marynowanymi rydzami to świetna przystawka do okolicznościowego obiadu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

To niesamowite połączenie może nieco  zaskakiwać,a surówka jest naprawdę pyszna i niecodzienna. Wypróbuj ją, a zagości na twoim stole podczas ważnych okazji. Oto szybki przepis na surówkę z papryki i marynowanych rydzów.

Składniki

  • 1 zielona papryka

  • 1 czerwona papryka

  • 50 g orzechów włoskich

  • 100 g rydzów kwaszonych lub marynowanych

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • sól i pieprz, cukier

  • sok z cytryny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Orzechy sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórek i posiekać.

  • Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w paski, grzyby pokroić w cienkie plasterki.

  • Paprykę wymieszać z grzybami, dodać orzechy i przyprawić.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0