Chrupka i wyrazista surówka z dyni z orzechami

Chrupka i wyrazista surówka z dyni z orzechami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Surówka z dyni z orzechami smakuje znakomicie z drobiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Surowa dynia jest słodkawa, a jednocześnie orzeźwiająca i aromatyczna. Dodatek orzechów sprawia, że nabiera bardziej wyrazistego charakteru, a majonez nadaje surówce aksamitne wykończenie.

Składniki

  • 400 g dyni

  • 1/2 szklanki majonezu

  • 1 łyżka posiekanych orzechów

  • sok z cytryny

  • sól i pieprz

  • papryka w proszku

  • natka pietruszki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Dynię obrać, oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  • Do startej dyni dodać posiekane orzechy i natkę pietruszki, wymieszać.

  • Majonez wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami i dodać do surówki.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 2,4