Udźce z indyka pieczone z gruszkami i śliwkami: przepis

Udźce z indyka pieczone z gruszkami i śliwkami: przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pyszne danie obiadowe.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Podajemy przepis na udźce z indyka pieczone z gruszkami i śliwkami! To sposób na przygotowanie prostego i efektownego obiadu na dwa dni! Mięso indyka, zdrowe i dietetyczne, wyjątkowo zyskuje na smaku w towarzystwie owoców. 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Udźce z indyka umyć.

  • Owoce umyć i pokroić w kawałki.

  • Indyka wraz z owocami i przyprawami włożyć do rękawa. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę.

  • Po upływie tego czasu mięso wyjąć z piekarnika, rozciąć worek, powstały sos i warzywa przelać do garnka.

  • Przesmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać do sosu i gotować razem przez kilka minut. W razie potrzeby dodać trochę wody.

  • Sos zblendować.

  • Podawać mięso polane sosem z frytkami i sałatą.

Ocena: 0