Udźce z indyka pieczone z gruszkami i śliwkami: przepis

2021-03-29
Pieczone udźce z indyka z gruszkami i śliwkami
Autor: thinkstockphotos.com Pyszne danie obiadowe.
łatwy
30 min
4

Podajemy przepis na udźce z indyka pieczone z gruszkami i śliwkami! To sposób na przygotowanie prostego i efektownego obiadu na dwa dni! Mięso indyka, zdrowe i dietetyczne, wyjątkowo zyskuje na smaku w towarzystwie owoców. 

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Udźce z indyka umyć.
  • Owoce umyć i pokroić w kawałki.
  • Indyka wraz z owocami i przyprawami włożyć do rękawa. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę.
  • Po upływie tego czasu mięso wyjąć z piekarnika, rozciąć worek, powstały sos i warzywa przelać do garnka.
  • Przesmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać do sosu i gotować razem przez kilka minut. W razie potrzeby dodać trochę wody.
  • Sos zblendować.
  • Podawać mięso polane sosem z frytkami i sałatą.