Omletowe wytrawne babeczki z płatkami kukurydzianymi + WIDEO

Omletowe wytrawne babeczki z płatkami kukurydzianymi + WIDEO

Autor Zdjęcia: materiały prasowe

Przepis na nietypowe śniadanie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Lato zbliża się powoli ku końcowi, aby pomimo to być w świetnej formie, potrzebujemy dostarczać organizmowi odpowiedniej dawki energii już od samego rana - w postaci pełnowartościowego śniadania. Wypróbuj przepis na omletowe wytrawne babeczki z płatkami kukurydzianymi.

Składniki

  • 1,5 szklanki płatków Corn Flakes
  • 6 jajek
  • 100 g sera żółtego
  • 100 g kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 sztuka papryki czerwonej
  • 1 plaster pora
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je.

  • Dodajemy do nich starty żółty ser, posiekaną paprykę, kukurydzę, szczypiorek i pora, a następnie wszystko razem mieszamy.

  • Dodajemy szklankę płatków kukurydzianych, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

  • Foremki do babeczek smarujemy masłem i wypełniamy masą.

  • Każdą babeczkę posypujemy płatkami kukurydzianymi.

  • Pieczemy w piekarniku, w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

 Spodobały ci się babeczki omletowe? W podobny sposób można przygotować mini omlety - ZOBACZ WIDEO!