Domowe lody na patyku z mango

Domowe lody na patyku z mango

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pomysł na letnie orzeźwienie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

W ciepłe dni nic tak nie smakuje jak domowe lody! Wypróbuj nasz przepis na domowe lody z mango na patyku.

Składniki

  • świeże mango

  • szczypta cynamonu

  • kilka obranych orzechów laskowych

  • drewniane patyczki

  • foremka do lodów

Przygotowanie krok po kroku:

  • Świeże, dojrzałe i twarde mango myjemy i obieramy ze skóry.

  • Wyjmujemy pestkę.

  • Miąższ delikatnie dzielimy na niewielkie kawałki.

  • Następnie całość miksujemy blenderem na gładką masę.

  • Dodajemy cynamon.

  • Orzechy zawijamy w ściereczkę i tłuczemy młotkiem na drobne kawałki (jeżeli chcemy możemy dodać też inne orzechy i je wymieszać).

  • Na dno każdej foremki do zamrażania lodów wsypujemy szczyptę orzechów, wlewamy masę mango, wewnątrz umieszczamy patyczek i wkładamy lody do zamrażalnika na kilka godzin.

Lody możemy zrobić w ten sam sposób z każdego owocu jaki tylko sobie wybierzemy.

Ocena: 0