Pasta do kanapek z białej fasoli i rozmarynu: przepis
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Pasta do kanapek z białej fasoli i rozmarynu jest bardzo smaczna i niezwykle sycąca. Jej przygotowanie jest bardzo proste, a efekt zaskakujący. Podajemy dobry przepis na fasolowe smarowidło do kanapek.
SKŁADNIKI
- 20 dag (lub 1 puszka) ugotowanej białej fasoli
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka świeżego posiekanego rozmarynu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1 cytryny
- sól
- czarny pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotowaną fasolę odcedzamy i studzimy. Fasolkę z puszki przepłukujemy zimną wodą i dokładnie odcedzamy.
- Miksujemy fasolę razem z czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy ostro do smaku solą i pieprzem.
- Po przełożeniu do miseczki dekorujemy.