Pasta do kanapek z białej fasoli i rozmarynu: przepis
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          10 min
      
      
        
          4
      
    Pasta do kanapek z białej fasoli i rozmarynu jest bardzo smaczna i niezwykle sycąca. Jej przygotowanie jest bardzo proste, a efekt zaskakujący. Podajemy dobry przepis na fasolowe smarowidło do kanapek.
SKŁADNIKI
- 20 dag (lub 1 puszka) ugotowanej białej fasoli
 - 2 ząbki czosnku
 - 1 łyżka świeżego posiekanego rozmarynu
 - 2 łyżki oliwy z oliwek
 - sok z 1 cytryny
 - sól
 - czarny pieprz
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotowaną fasolę odcedzamy i studzimy. Fasolkę z puszki przepłukujemy zimną wodą i dokładnie odcedzamy.
 - Miksujemy fasolę razem z czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy ostro do smaku solą i pieprzem.
 - Po przełożeniu do miseczki dekorujemy.