Zupa koperkowa z jajkiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Zupa koperkowa z jajkiem z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa koperkowa z jajkiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Zupa koperkowa  z jajkiem  z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to aromatyczna propozycja dla tych, którzy zwracają uwagę na to, co jedzą. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 190 kcal.

Składniki

  • 200 ml bulionu warzywnego

  • kilka gałązek koperku

  • 1 mały ziemniak

  • 1/2 marchewki

  • 1/2 jajka

  • 1 łyżeczka masła

  • sól, pieprz

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub 1 łyżka śmietany 9%

Przygotowanie krok po kroku:

  • Marchew i ziemniaka pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle.

  • Zalać całość gorącym bulionem, gotować 10-15  minut. Dodać do zupy koperek.

  • Przyprawić. Zabielić jogurtem lub śmietaną. Zupę podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0