Brzoskwiniowo-migdałowa beza: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Brzoskwiniowo-migdałowa beza: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Brzoskwinie zapiekane pod bezową czapeczką z migdałami to deser łatwy do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczny i efektowny.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Brzoskiwniowo-migdałowa beza to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Pyszny i niebanalny deser dla ukochanej kobiety, dziewczyny, mamy, babci proponuje Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ.

Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2

 

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”  

www.pytanienasniadanie.tvp.pl

 

 

 

 

 

 

 

Składniki

  • płatki migdałów

  • puszka brzoskwiń

  • 2 duże jajka

  • 100 g cukru

  • lody waniliowe

Przygotowanie krok po kroku:

  • Migdały upraż w piekarniku lub na patelni.

  • Brzoskwinie pokrój na kawałki, ułóż w miseczce, na środek połóż lody. Wsadź miskę do zamrażalnika.

  • W międzyczasie ubij pianę z białek na sztywno dodając cukier w trakcie ubijania.

  • Wyjmij miseczkę z brzoskwiniami. Posyp prażonymi migdałami i połóż ubitą pianę na górze deseru tak jak ci się podoba.

  • Teraz miseczkę wsadź do piekarnika pod rozgrzany grill  na 2 minuty lub do momentu aż wierzch bezy się przyrumieni.

Ocena: 3