Wigilijny karp w chrzanowej panierce
2021-03-29
średni
35 min
4
Karp w chrzanowej panierce to danie idealne na wigilijny stół. Na pewno docenicie ten lekko pikantny smak w połączeniu z tradycyjną świąteczną rybą. Szlachetna odmiana karpia królewskiego wymaga odpowiedniej oprawy. Warto dla tej smacznej ryby zrezygnować ze swoich przyzwyczajeń i spróbować czegoś innego.
Polecamy: Karp nacinany; nacinanie karpia do smażenia
Czytaj także Jak smażyć karpia z chrupiącą skórką? oraz Przepis na smażonego karpia według Ewy Wachowicz.
Sprawdź także >>> Karp zapiekany z pieczarkami
SKŁADNIKI
- 6 filetów z karpia
- 4 łyżki chrzanu
- mąka i bułka tarta do panierowania
- 1 jajko
- oliwa do smażenia
- sól, pieprz,
- natka pietruszki, cytryna do dekoracji