Piersi kurczaka zapiekane z rokpolem

Piersi kurczaka zapiekane z rokpolem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Piersi kurczaka zapiekane z rokpolem to pyszne i niezwykle łatwe w przygotowaniu danie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Piersi kurczaka zapiekane z rokpolem to bardzo łatwe w przygotowaniu danie, które znakomicie smakuje. Wystarczą trzy składniki i chwila wolnego czasu, aby je przygotować, a potem odrobina cierpliwości w czasie pieczenia.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka

  • 250 g sera rokpol

  • 2 łyżki masła

Przygotowanie krok po kroku:

  • Piersi pokroić w poprzek w cienkie plastry, ser pokroić w plastry.

  • Okrągłe naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć w nim warstwami mięso i ser, kończąc warstwą sera.

  • Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piec 35 min.

  • Pokroić w trójkąty, jak tort. Podawać  z ziemniakami z wody i sałatą.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5