Fasolka szparagowa z mięsem mielonym czyli spaghetti z fasolki
2021-03-29
łatwy
0 min
4
A gdyby tak makaron w spaghetti po bolońsku zastąpić fasolką szparagową? Wyjdzie pyszne danie, zdrowsze od tego z makaronem. Podajemy świetny przepis na fasolkę szparagową z mięsem mielonym.
Polecamy też inne dania z dodatkiem fasolki:
Smakowite roladki schabowe z fasolką i papryką
Wątróbka duszona z papryką i fasolką
Zapiekanka majonezowa z fasolki szparagowej
Babka z gotowanych ziemniaków z fasolką szparagową
Makaronowe wstążki z cukinią, fasolką, marchewką i serem ricotta
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 kg fasolki szparagowej
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 opakowanie passaty pomidorowej
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- sól
- olej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Fasolkę ugotować a dente. Wymieszać z odrobiną oliwy.
- Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na oleju.
- Dodać mięso, podsmażyć przez chwilę, po czym wlać passatę i dusić 10 min.
- Fasolkę podawać polaną sosem.
Fasolka szparagowa. Jakie właściwości mają fasolowe strączki? Co można zrobić z fasolki szparagowej?