Smakowite roladki schabowe z fasolką i papryką: atrakcyjne pyszności

Smakowite roladki schabowe z fasolką i papryką: atrakcyjne pyszności

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Gdy chcesz , by roladki były mniej kaloryczne, zamiast  je panierować, owiń mięso w plasterki chudego boczku

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Smakowite roladki schabowe z farszem ze świeżych warzyw, to idealne danie na niedzielny lub uroczysty obiad. Pyszne mięso, warzywa zatopione w smakowitym serze, chrupiąca panierka - czego trzeba więcej? Chyba tylko sosu czosnkowego, by wzbogacić smak!

Składniki

  • 6 plastrów schabu

  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej

  • 1/2 papryki czerwonej

  • kawałek pora

  • 15 dag żółtego sera

  • przyprawy do smaku: sól, czubrica zielona,świeżo mielony pieprz

  • 2 jajka

  • bułka tarta

  • 4 łyżki sezamu

  • olej do smażenia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Płaty schabu rozbijamy na cieniutkie plastry,posypujemy z każdej strony czubricą,solą i pieprzem.Odstawiamy na 20 minut do lodówki.

  • fasolkę szparagową gotujemy na półmiękko w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia.

  • Por kroimy w krążki, paprykę czerwoną w paseczki,ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  • Równomiernie rozkładamy warzywa na mięsie, posypujemy startym serem, zawijamy w roladki.

  • Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.

  • Smażymy na oleju, na wolnym ogniu pod przykryciem, aż będą miękkie i upieczone w środku.

Ocena: 5