Ciasto śliwkowe z bezą cynamonową

2021-03-29
Ciasto śliwkowe z bezą cynamonową
Autor: materiały prasowe Delecta Ciasto śliwkowe z bezą cynamonową to pokusa nie do odparcia.
łatwy
60 min
4

Lato trwa w najlepsze, a wraz z nim dookoła pełno jest dojrzałych i pysznych owoców, którym trudno się oprzeć. A jeszcze trudniej opszeć się pysznym owocowym deserom. Dziś proponujemy ciasto śliwkowe z bezą cynamonową.

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie bezy Delecta
  • 125 ml zimnej wody
  • 1 opakowanie migdałów blanszowanych Bakalland
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 250 g masła
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
  • ½ opakowania cukru wanilinowego Delecta

    500 g śliwek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Wszystkie składniki ciasta oprócz jabłek dokładnie mieszany
  • Gotowe ciasto przekładamy na formę.
  • Jabłka kroimy na kawałki i dodajemy do ciasta.
  • Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 st. C.