Przepis na poncz z kawałkami owoców

Przepis na poncz z kawałkami owoców

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Poncz owocowy na bazie rumu

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

W pękatych kielichach na wysokich nóżkach można zaserwować sylwestrowy napój ponczowy z kawałkami owoców. Ta propozycja z pewnością przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy lubią mocne trunki na bazie rumu. 

Składniki

  • 30 ml ciemnego rumu

  • 10 ml białego rumu

  • 30 ml soku z marakui

  • 30 ml soku z ananasa

  • 30 ml soku pomarańczowego

  • lód

  • 4 łyżki dowolnych owoców

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rum i soki owocowe wymieszać w shakerze z lodem.

  • Przelać przez sitko do kieliszków.

  • Wrzucić kawałki owoców. Poncz jest gotowy!