Brzoskwiniowy koktajl z piwem i whisky

Brzoskwiniowy koktajl z piwem i whisky

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Piwny koktajl z brzoskwiń i whisky można ozdobić łodyżkami ziół

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Brzoskwiniowy koktajl z piwem i whisky to nowy trend wśród alkoholowych drinków. Bardzo łatwo go przygotować, jeśli jesteście szczęśliwymi posiadaczami miksera kielichowego, blendera lub malaksera. Schłodzony koktajl dla dorosłych polecamy na imprezowe wieczorki. 

Składniki

  • 3 szklanki pokrojonych brzoskwiń świeżych, gotowanych lub mrożonych

  • 1 szklanka piwa typu lager

  • 50 ml whisky

  • 25 ml soku z cytryny

  • lód

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kilka kawałków brzoskwini zachować do dekoracji. 

  • Pokrojone brzoskwinie w malakserze lub blenderze zmiksować z sokiem z cytryny, piwem i whisky.

  • Do szklaneczek wrzucić po kilka kostek lodu i kawałków brzoskwini.

  • Napełnić szklanki koktajlem.

 

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5