Zupa z pora, czyli jak się szybko rozgrzać zimą

Zupa z pora, czyli jak się szybko rozgrzać zimą

Autor Zdjęcia: sxc.hu

Zupa z pora - rozgrzewające i pyszne danie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zupa z pora jest niskokalorycznym remedium na zimne dni. Jej dodatkową zaletą jest to, że łatwo i szybko się ją przygotowuje. Jedyne, co potrwa dłużej, to rozpamiętywanie jej wspaniałego smaku. Nie wierzysz? Przekonaj się, że zupa z pora może nawet uzależnić!

Składniki

  • 0,5 kg pieczarek

  • 0,5 kg mięsa mielonego

  • 2 pory

  • 3 serki topione (najlepiej śmietankowe)

  • sól i pieprz do smaku

  • natka pietruszki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Do gotującej się wody wrzuć wcześniej przygotowane małe kuleczki z mięsa mielonego.

  • Do garnka dołóż pokrojone w talarki pieczarki oraz por.

  • Gotuj na wolnym ogniu.

  • Dodaj serki topione.

  • Czekaj, aż zupa się zagotuje.

  • Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • Na koniec udekoruj natką pietruszki.

  • Podawać można z makaronem lub ziemniakami. Dla urozmaicenia można dodać małe grzanki.

 

 

Ocena: 0