Zimowa zupa truskawkowa
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Wypróbuj przepis na zupę truskawkową z mrożonych truskawek, z makaronem i kleksem słodkiej śmietanki. Zupa truskawkowa nie tylko sprawi, że zimą poczujesz się jak w środku lata, ale i dostarczy trochę witamin, których o tej porze roku zawsze nieco brakuje. Domownicy będą mile zaskoczeni!
SKŁADNIKI
- opakowanie mrożonych truskawek
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- słodka śmietanka
- makaron
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rozmrożone truskawki zalej wrzątkiem i gotuj 5 minut.
- Szybko, by nie wystygły, zmiksuj je. Dodaj cukier do smaku.
- Podgrzewając na małym ogniu, wymieszaj z mąką ziemniaczaną, rozmieszaną z wodą.
- Podawaj z delikatnym makaronem i kleksami śmietany (śmietanę możesz też ubić).