Owocowa zupa wiśniowa z makaronem: przepis
      2021-04-01
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          15 min
      
      
        
          4
      
    Owocowa zupa wiśniowa z makaronem to szybkie słodko-kwaśne danie, które świetnie sprawdza się w czasie letnich upałów. Podajemy dobry przepis.
SKŁADNIKI
- 0,7 kg dojrzałych wiśni
 - 1 litr wody
 - 0,3 szklanki nierafinowanego cukru trzcinowego lub odpowiednia ilość stosowanego zamiennika cukru
 - szczypta cynamonu
 - 200 g makaronu w kształcie kokardek
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Wiśnie umyj i wydryluj z pestek, a następnie zalej je wodą i gotuj przez około 20 minut.
Podczas gotowania za pomocą cedzakowej łyżki zbieraj tworzącą się na powierzchni zupy pianę. Pod koniec gotowania dodaj do garnka cukier i cynamon, a następnie odstaw do wystudzenia.
Do głębokich talerzy nakładaj porcje ugotowanego makaronu i zalewaj wystudzoną zupą z owocami.