Kanapki na ciepło zapiekane z kiełbasą i pieczarkami: przepis na ucztę z resztek

Kanapki na ciepło zapiekane z kiełbasą i pieczarkami: przepis na ucztę z resztek

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Kanapki na ciepło prosto z piekarnika, z kiełbasą i pieczarkami

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kanapki na ciepło zawsze cieszą się powodzeniem. Prosto z piekarnika zapiekane z kiełbasą i pieczarkami to najlepszy sposób na pyszną kolację z poświątecznych resztek. Oto przepis na ucztę za grosze! Polecam!

Składniki

  • 8 kromek chleba

  • 100 g kiełbasy zwyczajnej lub parówkowej lub salami

  • 50 g pieczarek

  • 2 łyżki majonezu

  • 2 łyżki keczupu

  • 50 g sera tartego

  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku do dekoracji

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kiełbasę pokroić w kostkę. Pieczarki również pokroić. 

  • Kiełbasę i pieczarki wymieszać z majonezem i keczupem.

  • Otrzymaną mieszaninę rozłożyć na kromkach chleba.

  • Kanapki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 

  • Każdą kanapkę posypać tartym serem.

  • Wstawić do piekarnika i piec 15 minut w 180°C. 

  • Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. 

Ocena: 3,2
Redaktorka serwisu kulinarnego Beszamel.pl. Dziennikarka, tłumaczka, pisarka. Autorka książki "Dzieje łakomstwa i obżarstwa" (wyd. Harde, 2019), współautorka "Królestwa zup" (wyd. Harde, 2019).