Fondue serowe - przepis na ucztę serową w miłym gronie
Rostbef wołowy na kanapki

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Ugotowany w bulionie rostbef wołowy to świetna domowa wędlina.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 120 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Wędlina z wołowiny nie jest tak łatwo dostępna, jak wieprzowa. A szkoda, bo jest smaczna i ma mniej kalorii. Jeśli lubisz wołowinę możesz przygotować pyszny rostbef na kanapki. Ze sprawdzonego mięsa i bez sztucznych dodatków jest naprawdę wyjątkowy.
Składniki
1 l wody
1 cebula
3 liście laurowe
goździki
1 marchewka
0,5 kg rostbefu
Przygotowanie krok po kroku:
Z wody, warzyw i przypraw ugotować bulion.
Rostbef umyć osuszyć, dobrze natrzeć solą, posypać pieprzem i włożyć do bulionu.
Gotować 1,5 godziny, po czym włożyć do piekarnika nastawionego na 200 stopni Celsjusza na około 20 minut.
By nie stał się suchy - przykryć folią.
Gdy będzie gotowy można go pokroić na kawałki i zrobić od razu kanapkę, ale można także odstawiać mięso do ostygnięcia i jeść na zimno.
Kromki pieczywa można podpiec w tosterze, posmarować majonezem, położyć roszponkę, mięso, a następnie cebulę i papryczkę jalapeno, a na koniec drugą kromkę.